Marciuc Petru

Preoți slujitori Ianuarie 20, 2013
Începând cu data de 1 decembrie 2004 la parohia Sfântă Varvara Mogoşeşti activează că paroh preotul Marciuc Petru.
S-a născut în 26 iunie 1963 în localitatea Uricani, comună Miroslava, judeţul Iaşi. A urmat 10 clase în clase în satul Valea Lupului, comună Rediu, judeţul Iaşi şi cursurile seminarului teologic Cluj Napoca între anii 1981-1986. Stagiul militar la UM01336 Zalău a fost satisfăcut timp de 9 luni. Între anii 1987-1991 a urmat cursurile Universităţii Bucureşti, Facultatea de Teologie Pastorală.
S-a căsătorit în 15 iulie 1991 cu Daniela. În dată de 24 octombrie a fost hirotonit diacon de către PS Calinic Botoşăneanul şi la 25 ocombrie hirotonit preot pe seama parohiei Victoria, comună Hlipiceni, judeţul Botoşani. În anul 1992 s-a născut fiica lor Teodora Dumitriţa. A slujit timp de 2 ani la cele patru biserici din comună: Sfânta Varvara Dragalina, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil Victoria, Izvorul Tămăduirii Cobiceni şi Adormirea Maicii Domnului Hlipiceni. A renovat casa parohiala a bisericii din satul Victoria şi a construit o capelă de cimitir din lemn în cimitirul din acelaşi sat. În anul 1992 a definitivat lucrările de pictură la biserică din Cobiceni sfinţită la 24 aprilie de PS Calinic Botoşăneanul, la care ocazie s-a oferit titlul de Iconom.
Ca urmare a concursului din anul 2002 a fost numit preot misionar de caritate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi. S-au început demersurile pentru construirea unei capele în incinta spitalului continuate de următorul preot capelan. Activitatea s-a desfăşurat într-un birou misionar şi s-a acordat asistenţă religioasă la orice oră din zi şi noapte pacienţilor cu diferite afecţiuni din clinică.
Din motive de sănătate în anul 2004 a optat pentru parohia Sfântă Varvara Mogoşeşti unde se afla şi acum. În anul 2007 s-a construit un altar de vară tip Agheazmatar în curtea bisericii. La recomandările PS Calinic Botoşăneanul s-au făcut demersurile necesare obţinerii autorizaţiei de construire a unui nou lăcaş de cult. Actualmente s-a turnat temelia şi se fac eforturi pentru finalizarea construcţiei bisericii.

Data hirotonire: 1991-10-25